This Old Cabin BBS

Välkommen till en BBS fylld av meddelandeareor, onlinespel och trevlig gemenskap. Precis som på nittiotalet!

Mobirise
Mobirise

This Old Cabin BBS använder DLG Professional, ett menybaserat BBS system som är enkelt att lära sig och väldigt användarvänligt. Hårdvaran är en Mac Mini G4 som kör MorphOS - en vidareutveckling av Amigans operativsystem för PPC-datorer.

  1. LOGGA IN DIREKT VIA WEBBLÄSAREN - För dig som inte har något terminalprogram installerat eller befinner dig på en dator där du inte kan komma åt att installera programvara så finns det ett väldigt enkelt sätt att logga in. Klicka dig bara in på http://bbs.thisoldcabin.net:1666 och logga in med användarnamn bbs och lösenord bbs. 
  2. KOPPLA UPP VIA TERMINALEN - I Mac OS eller Linux kan du mycket enkelt koppla upp dig emot This Old Cabin BBS direkt via terminalen. Det rekommenderas att du använder SSH för att teckenkonverteringen skall fungera tillfredsställande.
    Exempel: "ssh bbs@bbs.thisoldcabin.net"
  3. ANVÄND ETT TERMINALPROGRAM - Det finns ett flertal terminalprogram som fungerar för att koppla upp emot This Old Cabin BBS. Min personliga favorit är PuTTy som är väldigt konfigurerbart och fritt att ladda hem via https://www.putty.org. Använd SSH för att logga in. Ställ in terminalen att använda UTF 8 som teckentabell och välj Latin 1 i BBS:en. 
  4. FÖR DIG SOM FÖREDRAR MOBILEN/SURFPLATTA - Ett antal terminalprogram finns också i mobila versioner via exempelvis App Store. Som Apple-användare har jag fastnat för Shelly som är relativt billigt och lätt att konfigurera. Det rekommenderas att logga in via SSH och använda samma inställningar som är beskrivna ovan för terminalprogram.  
  5. LOGGA IN VIA DIN AMIGA - Givetvis det bästa sättet att uppleva This Old Cabin BBS! Här är det Term eller NComm som gäller samt Telser.device. Det är lätt att sätta upp och du hittar allt du behöver via http://aminet.net - fortfarande ett högst levande arkiv för Amigan! 

Du kan logga in på This Old Cabin BBS via Telnet eller SSH. Telnet är det rekommenderade protokollet för dig som använder äldre hårdvara såsom Amiga eller äldre varianter på PC eller Macintosh. SSH är säkrare och fungerar generellt betydligt bättre för dig som använder ett modernt operativsystem och/eller klient.

This Old Cabin har även internationella noder för användare som föredrar engelska, klicka här för att hitta mer information och inloggningsuppgifter.  

  • SSH - Användarnamn: bbs Lösenord: bbs Adress: bbs.thisoldcabin.net
  • TELNET - Adress: bbs.thisoldcabin.net Port: 2323